Header
Header

Nieuwbouw in Harkstede

Vanwege zijn prachtige ligging vlakbij de stad Groningen, kiezen mensen graag voor nieuwbouw in Harkstede. Het dorp biedt een aangenaam leefklimaat met diverse voorzieningen.

Nieuwbouw in Harkstede: regelmatig nieuwe opties

Met ruim 3000 inwoners is Harkstede, dat behoort tot de gemeente Midden-Groningen, geen grote plaats. Desondanks is er regelmatig nog plek voor nieuwbouw in Harkstede. Je kunt dan gaan wonen in een gloednieuwe vrijstaande woning, twee-onder-een-kap-woning of een appartement. Als je op de hoogte wil zijn, kun je direct je woonwensen invullen. We geven je dan een update als een nieuwbouwproject van start gaat.

Dat Harkstede geliefd is als woonplaats, heeft met name te maken met de ligging. Enerzijds is er veel groen in de omgeving, anderzijds ligt het dorp op een steenworp afstand van de stad Groningen. Ook ligt de belangrijkste verkeersader, de A7, naast het dorp. Dit biedt een snelle verbinding met andere plaatsen in de regio.


Voorzieningen in Harkstede

Het dorp heeft diverse voorzieningen in het dorp, ideaal wanneer je kiest voor nieuwbouw in Harkstede. Zo kun je er terecht voor de dagelijkse boodschappen en basisonderwijs. Tevens zijn er verenigingen voor onder meer voetbal, tennis, tafeltennis en volleybal. Niet onbelangrijk is daarnaast dat Groningen om de hoek ligt. Hier vind je het grootste winkelaanbod van Noord-Nederland, gecombineerd met talloze horecagelegenheden.

Voor recreatie is er onder meer het Grunostrand, waar je bijvoorbeeld kunt waterskiën en wakeboarden. In het nabijgelegen Engelbert is een prachtig natuurzwembad te vinden.


Natuur in de regio

Je nieuwbouwwoning in Harkstede kan het startpunt worden van prachtige fiets- en wandeltochten in de regio. Ontdek het eindeloze groene landschap in het noorden van Groningen, of bezoek de karakteristieke Veenkoloniën aan de zuidkant. Ook het fraaie Noord-Drenthe ligt in de buurt, met zijn heidevelden, bossen en hunebedden.

De regio rondom Harkstede is relatief dunbevolkt, met uitzondering van de nabijgelegen stad Groningen natuurlijk. Daarom is het een ideale plek voor wie naar een rustige woonomgeving zoekt.


Harkstede in feiten en cijfers

  • Gemeente: Midden-Groningen
  • Inwoners: 3095 in 2019
  • Belangrijkste voorzieningen: supermarkt,
  • basisonderwijs
  • Busverbindingen: Groningen stadABONNEREN OP NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Harkstede