Header

Nieuwbouw in Harkstede

Vanwege zijn prachtige ligging vlakbij de stad Groningen, kiezen mensen graag voor nieuwbouw in Harkstede. Het dorp biedt een aangenaam leefklimaat met diverse voorzieningen. Met ruim 3000 inwoners is Harkstede, dat behoort tot de gemeente Midden-Groningen, geen grote plaats. Desondanks is er regelmatig nog plek voor nieuwbouw in Harkstede. 

Dat Harkstede geliefd is als woonplaats, heeft met name te maken met de ligging. Enerzijds is er veel groen in de omgeving, anderzijds ligt het dorp op een steenworp afstand van de stad Groningen. Ook ligt de belangrijkste verkeersader, de A7, naast het dorp. Dit biedt een snelle verbinding met andere plaatsen in de regio.

Natuur in de regio

Uw nieuwbouwwoning in Harkstede kan het startpunt worden van prachtige fiets- en wandeltochten in de regio. Ontdek het eindeloze groene landschap in het noorden van Groningen, of bezoek de karakteristieke Veenkoloniën aan de zuidkant. Ook het fraaie Noord-Drenthe ligt in de buurt, met zijn heidevelden, bossen en hunebedden.

De regio rondom Harkstede is relatief dunbevolkt, met uitzondering van de nabijgelegen stad Groningen natuurlijk. Daarom is het een ideale plek voor wie naar een rustige woonomgeving zoekt.

Harkstede in feiten en cijfers

    • Gemeente: Midden-Groningen
    • Inwoners: 3095 in 2019
    • Belangrijkste voorzieningen: supermarkt
    • Basisonderwijs
    • Busverbindingen: Groningen stad
Header

Bereikbaarheid

De nieuwe woonwijk Eilandrijk aan de Borgmeren is uitstekend bereikbaar via de Hoofdweg. De Laan der Kruisheren vormt de belangrijkste ontsluitingsweg van de wijk Borgmeren en Eilandrijk. Tevens zijn vanuit de Hoofdweg de omliggende plaatsen richting Groningen en Hoogezand goed bereikbaar. Via de Hamweg, richting Lageland, zijn o.a. Overschild en Slochteren goed bereikbaar.

Door de ontwikkeling van Meerstad zal er een nieuwe snelle auto- en fietsverbinding komen tussen Meerstad en de Oostelijke ringweg wat ten goede komt van de bereikbaarheid.

Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header

Wat Harkstede u biedt!

Het dorp heeft diverse voorzieningen in het dorp, ideaal wanneer u kiest voor nieuwbouw in Harkstede. Zo kunt u er terecht voor de dagelijkse boodschappen en basisonderwijs. Tevens zijn er verenigingen voor onder meer voetbal, tennis, tafeltennis en volleybal. Niet onbelangrijk is daarnaast dat Groningen om de hoek ligt. Hier vind u het grootste winkelaanbod van Noord-Nederland, gecombineerd met talloze horecagelegenheden.

Voor recreatie is er onder meer het Grunostrand, waar u bijvoorbeeld kunt waterskiën en wakeboarden. In het nabijgelegen Engelbert is een prachtig natuurzwembad te vinden.

Header
Header
Header
Header